Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2021

Працівник військового лісгоспу на Волині, діями якого державі завдано збитків на понад 1 млн 200 тис грн, постане перед судом

Маневицька місцева прокуратура Волинської області скерувала до суду кримінальне провадження про неодноразове вчинення працівником Волинського військового лісгоспу службової недбалості, в тому числі й такої, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам (ч.ч. 1,2 ст. 367 КК України).

Слідство встановило, що упродовж серпня-грудня 2019 року помічник лісничого тричі допускав прорахунки під час здійснення інструментальної зйомки задля визначення конфігурації лісосіки, відтак неправильно відводив її в натурі на місцевості.

У результаті таких дій лісорубні бригади проводили суцільну рубку, зокрема й на територіях, які не були передбачені матеріалами відводу, та зайво зрубали понад 230 дерев. 

Цим державі завдано збитків на більш ніж 1 млн 200 тисяч гривень.

За свої дії працівник лісгоспу відповідатиме перед судом.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Волинської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1278