Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.07.2020

На Волині судитимуть двох лісівників за одержання 43 тис. грн неправомірної вигоди

Прокуратура Волинської області скерувала до суду обвинувальний акт у розслідуваному слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у місті Львові, кримінальному проваджені про одержання неправомірної вигоди двома працівниками державної лісової охорони.

За версією слідства, наприкінці квітня – на початку травня 2020 року помічник лісничого одного з лісогосподарств Волинської області погодився за неправомірну вигоду поза аукціоном та укладенням договору на відпуск лісопродукції відвантажити громадянину деревину за ціною, набагато нижчою за ринкову.

Згодом,  за пособництва свого колеги-лісничого, він одержав за це 22 тис. грн неправомірної вигоди, а в подальшому, одноосібно – ще 21 тис. грн.

Наразі уже екслісоохоронця обвинувачують у проханні та одержанні неправомірної вигоди (ч.1 ст. 368 КК України), а його спільника – у пособництві у вчиненні цього злочину (ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 368 КК України).

Обох їх очікує лава підсудних.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури області

 

 

 

кількість переглядів: 1452