Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2020

У прокуратурі Волині обговорили проблемні питання додержанням законів щодо надання медичної допомоги громадянам у місцях несвободи. ФОТО

У прокуратурі Волині відбувся семінар на тему: «Актуальні питання практики Європейського суду з прав людини під час здійснення нагляду за додержанням законів щодо надання медичної допомоги затриманим, особам, узятим під варту, та засудженим».

У роботі семінару взяли участь регіональний представник уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області Любов Сітовська, заступник начальника Департаменту охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації Валентин Вітер, начальник філії Державної установи «Центр охорони здоров’я Державної кримінально виконавчої служби України» у Волинській області Світлана Яковчук, керівники установ виконання покарань області, працівники поліції.

Розпочинаючи роботу семінару, заступник прокурора області Володимир Хвищук наголосив на важливості додержання прав в’язнів на охорону здоров'я і закцентував увагу на порушеннях, які виявляють прокурори у ході наглядових перевірок з цього приводу у місцях несвободи.

Любов Сітовська доповіла присутнім про аспекти діяльності уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Світлана Яковчук – про заходи із забезпечення належної організації надання медичної допомоги у місцях несвободи та проблемні питання у період реформування пенітенціарної медицини.

Про актуальні проблеми організації нагляду за додержанням законів та прав в’язнів на охорону здоров’я й застосування прокурорами практики Європейського суду з прав людини у режимі відео-конференції розповів учасникам семінару прокурор відділу Офісу Генерального прокурора Василь Куцик.

Заступник начальника Департаменту охорони здоров'я ВОДА Валентин Вітер акцентував увагу присутніх на законодавчому врегулюванні та практичному забезпеченні в умовах реформування медичної галузі конституційних прав на охорону здоров’я затриманих, осіб, узятих під варту, та засуджених.

Учасники семінару обмінялися думками та досвідом задля забезпечення ефективного додержання в області прав громадян у місцях несвободи на охорону здоров'я.

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 2055