Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.02.2020

На Волині перед судом постануть члени організованої групи торговців психотропами. ФОТО

Прокуратура Волинської області затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у розслідуваному Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області кримінальному провадженні про вчинення злочинів, пов’язаних із незаконним обігом психотропних речовин, організованою групою у складі 6 чоловік.

Організував діяльність групи на початку 2018 року 20-річний волинянин.

Займалися молодики (а їм від 19 до 22 років, лиш одному 31) незаконним придбанням, зберіганням з метою збуту та збутом психотропних речовин – амфетаміну та PVP.

Психотропи члени групи отримували через поштового оператора, зберігали та фасували їх удома, а тоді розносили по закладках, надсилаючи фото та інформацію про їхнє місцезнаходження покупцям через месенджери.

Діяв у групи і власний сайт. Кошти, здобуті від незаконного обігу психотропних речовин,  розміщувались на електронних гаманцях.

Правоохоронцями задокументовано понад десяток епізодів злочинної діяльності молодиків.

Припинено діяльність групи у серпні 2019 року. Під час обшуків в оселях її членів виявлено і вилучено амфетамін та PVP у великих розмірах.

Усіх шістьох волинян обвинувачують у вчиненні організованою групою незаконного придбання, зберігання з метою збуту, а також збуту психотропних речовин, у тому числі особливо небезпечних психотропних речовин у великих розмірах.

Організатору групи інкримінують ще і розміщення коштів, здобутих від незаконного обігу психотропних речовин, на підприємствах.

Далі – слово за судом.

Зауважимо, що за вчинення таких злочинів Кримінальним кодексом України передбачено покарання аж до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1638