Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.01.2020

Судового розпорядника на Волині підозрюють у шахрайстві й підбуренні до надання неправомірної вигоди судді

За процесуального керівництва прокуратури Волинської області слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції в області повідомлено про підозру у підбуренні до надання неправомірної вигоди судді та шахрайстві судовому розпоряднику одного з районних судів Волинської області.

Із вересня 2018 по березень 2019 року посадовець двічі брався вирішувати громадянам питання про не притягнення їх до відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Із кожного з них судовий розпорядник брав по 25 тис грн. нібито для передачі судді, на розгляд якого потрапляли справи про вчинення цими громадянами адміністративного правопорушення.

Гроші спритник привласнював та розпоряджався ними на власний розсуд.

Нині йому повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 1,2 ст. 190, ч.4 ст. 27, ч.2. ст. 15, ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування.

Зауважимо, що згідно із санкцією ч.3 ст. 369 КК України пропозиція, обіцянка чи надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення нею дій з використанням наданої їй влади чи службового становища караються позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна.

 

Пресслужба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1772