Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.12.2019

Польського митника на Волині покарали за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину

Ковельський міськрайонний суд, затвердивши угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором Ковельської місцевої прокуратури та громадянином Республіки Польща, призначив іноземцю, обвинуваченому у завідомо неправдивому повідомленні про вчинення злочину, покарання у виді штрафу.
Старший спеціаліст митно-податкової служби в місті Свіднік Республіки Польща приїхав в Україну, аби продати своє авто, й успішно це зробив.
Проте бажаючи при цьому отримати у Польщі ще і страхову суму за шкоду, заподіяну майну, він прийшов у Ковельський відділ поліції та повідомив, що автомобіль у нього вкрали.
Правоохоронці ж, встановивши місцезнаходження автомобіля, з'ясували правду й згодом повідомили спритному іноземцю про підозру у вчиненому з корисливих мотивів завідомо неправдивому повідомленні про злочин.
Польський митник визнав свою винуватість у цьому кримінальному правопорушенні й суд призначив йому узгоджене покарання у виді штрафу в розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (8500 грн).

Пресслужба прокуратури області

кількість переглядів: 2023