Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2019

Прокуратура на Волині домоглася повернення державі самовільно зайнятої підприємством земельної ділянки вартістю понад 22 млн грн

 На виконання рішення Господарського суду Волинської області, яким задоволено позов Маневицької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в області, фермерське господарство звільнило самовільно зайняту земельну ділянку площею 17,8 га та вартістю понад 22 млн грн.

Факт самовільного зайняття підприємством земельної ділянки за межами села Довжиця Маневицького району встановлений під час перевірки, проведеної Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області, а також у ході досудового розслідування  у кримінальному провадженні  про самовільне зайняття ділянки (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 197-1 КК України).

Землю, щодо якої жодні правочини про надання її в користування не приймалися, господарство засіяло соєю.

Факт самовільного зайняття ділянки суб’єкт господарювання визнав.

Також товариство сплатило збитки, завдані внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки, однак землю звільнило лише на виконання рішення суду, яким задоволено позов прокуратури.

Нині земельна ділянка повернута державі, про що між представником Головного управління Держгеокадастру у Волинській області та головою фермерського господарства складено акт.

 

Пресслужба прокуратури  області

кількість переглядів: 1696