Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.10.2019

Громадянин Республіки Білорусь, який намагався незаконно вивезти з України складові частини літаків та гелікоптерів, постане перед судом

Прокуратура Волинської області затвердила й скерувала до суду обвинувальний акт у розслідуваному слідчими обласного Управління СБУ кримінальному провадженні про порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю, вчиненого 38-річним громадянином Республіки Білорусь.

22 травня цьогоріч чоловік, під час перетину кордону через пункт пропуску «Пулемець» Волинської митниці ДФС, намагався перемістити з України до Республіки Білорусь без відповідних дозволів та з приховуванням від митного контролю електромеханізми, які використовуються у військовій сфері як складові частини бортових систем літаків та гелікоптерів "Ил-76МД", "АН-26", "АН-30", "АН-32", "Ми-24", "Ми-26".

Про незаконне переміщення таких товарів стало відомо оперативникам органу безпеки та охорони державного кордону, відтак їх було виявлено та вилучено при проходженні митних процедур.

Нині громадянина Білорусі обвинувачують у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 333 Кримінального кодексу України, й невдовзі він постане перед судом.

Довідково: згідно із санкцією ч. 1 ст. 333 КК України порушення встановленого порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю, - карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

 

Пресслужба прокуратури області

кількість переглядів: 1984