Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.08.2019

Прокуратура на Волині наполягає на поверненні державі самовільно зайнятої підприємством земельної ділянки

 Маневицька місцева прокуратура звернулася до Господарського суду Волинської області з позовом в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в області, аби зобов’язати одне із фермерських господарств звільнити самовільно зайняту земельну ділянку площею 17,8 га за межами села Довжиця Маневицького району.

Факт самовільного зайняття підприємством земельної ділянки встановлений під час перевірки, проведеної Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області, а також у ході досудового розслідування  у кримінальному провадженні  про самовільне зайняття ділянки (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 197-1 КК України).

Землю, щодо якої жодні правочини про надання її в користування не приймалися, господарство засіяло соєю.

Факт самовільного зайняття ділянки суб’єкт господарювання визнав.

Керівника господарства у травні 2019 року притягнуто до адміністративної відповідальності за самовільне зайняття земельних ділянок (адміністративне правопорушення, передбачене ст. 53-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та накладено на нього стягнення у виді штрафу. Штраф уже сплачено.

Також товариство сплатило збитки в розмірі понад 23 тис. грн., завдані внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки, проте землі не звільнило.

Відтак прокурори у суді наполягатимуть на поверненні земельної ділянки державі.

 

Пресслужба прокуратури області

кількість переглядів: 1972