Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.08.2019

Прокуратура застерігає волинян бути обережними, винаймаючи житло за оголошеннями в Інтернеті

Як не прикро констатувати, але волиняни щодня стають жертвами шахраїв.

Упродовж першої декади серпня 2019 року лише у Луцьку та Луцькому районі зафіксовано 20 шахрайств.

Деякі з них пов’язані з орендою житла через Інтернет, адже із наближенням осені пожвавлюється попит на оренду квартир у містах.

Схема не нова - спритники, називаючись власниками житла, розміщують у мережі оголошення про здачу його в оренду, при цьому ілюструють свої пропозиції гарними фото квартир та пропонують спокусливо низьку ціну.

У телефонних розмовах із потенційними орендарями ошуканці переконують, що помешканням цікавиться багато клієнтів – і, не перерахувавши одразу ж завдаток на вказаний ними рахунок, можливість винайняти житло на гарних умовах можна втратити.

Довірливі громадяни перераховують шахраям передоплату – й після цього зв'язок з "власниками квартири" переривається назавжди.

Так, 7 серпня 20-річна лучанка перерахувала шахраям 1800 грн. Суми, яких позбулися інші потерпілі – від 500 до 1000 грн.

Прокуратура Волині укотре звертається до краян з проханням бути уважними та обережними, винаймаючи житло через Інтернет, і в жодному разі не здійснювати оплату за нього шляхом перерахунку безготівкових коштів.

Бажаючи винайняти квартиру – зустрічайтеся із власниками житла, оглядайте його, ознайомлюйтеся із документами на квартиру чи будинок, укладайте договір оренди – й лише після цього оплачуйте.

Ваша пильність та здоровий глузд – запорука того, що ви не станете жертвою  шахрайських дій!

 

Прес-служба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1862