Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.08.2019

На Волині судитимуть начальника відділу Держземагенства, через незаконні дії якого з державної власності вибуло 2 га земель лісового фонду вартістю 425 тис. грн

Прокуратура Волинської області затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про зловживання начальником відділу Держземагентства у одному з районів області службовим становищем, що завдало тяжких наслідків охоронюваним законом державним інтересам, та вчинення ним службового підроблення документів.

Унаслідок незаконних дій посадовця, який на підставі ним же виданих та підписаних підроблених документів протиправно погодив документацію із землеустрою, громадянину було передано у приватну власність  для ведення особистого селянського господарства земельну ділянку лісового фонду загальною площею 2.0 га та вартістю 425 тис. грн.

Таким чином 2 га земель лісового фонду вибули із державної власності.

Начальника відділу Держземагентства обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 КК України, й невдовзі він постане перед судом.

Зауважимо, що за вчинення таких злочинів Кримінальним Кодексом України передбачена відповідальність у виді позбавлення волі на строк аж до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та штрафом до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Задля повернення землі в державну власність прокуратурою пред’явлено позов, який знаходиться на розгляді в суді.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2204