Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.10.2018

У прокуратурі Волині відбувся семінар з питань організації роботи із забезпечення доступу до публічної інформації. ФОТО

У прокуратурі Волинської області відбувся навчально-методичний семінар на тему «Нові підходи в організації роботи щодо забезпечення доступу до публічної інформації в органах прокуратури області».

         В семінарі взяли участь керівники місцевих прокуратур, їх перші заступники та заступники, начальники відділів та відповідальні за напрям працівники.

         Відкриваючи роботу семінару, заступник прокурора області Володимир Хвищук розповів про основні засади діяльності органів прокуратури щодо забезпечення доступу до публічної інформації у світлі вимог Конституції України, Закону України «Про доступ до публічної інформації» та відомчих нормативних актів.

         Запрошений для участі в семінарі регіональний координатор у Волинській області Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Віталій Єлов свій виступ присвятив 70-річчю Загальної декларації прав людини, прийнятої та проголошеної Генеральною Асамблеєю ООН 10 грудня 1948 року. Через призму міжнародного та вітчизняного законодавства він інформував присутніх про шляхи та порядок забезпечення права кожного на отримання публічної інформації.

         Учасники семінару обговорили сучасні вимоги до організації діяльності місцевих прокуратур та структурних підрозділів регіональної прокуратури у контексті Інструкції про порядок забезпечення доступу до публічної інформації в органах прокуратури України, затвердженої наказом Генеральної прокуратури України від 18 квітня 2018 року №75, зареєстрованої в Міністерстві України 10 травня 2018  року за №580/32032.

         Також  на семінарі здійснено огляд рішень Європейського суду з прав людини, судової практики національних судів за позовами щодо оскарження дій чи бездіяльності розпорядників публічної інформації.

         Окрім того, присутні обговорили особливості приймання запитів у місцевих прокуратурах, проблемні питання при їх розгляді та основні аспекти забезпечення достовірності обліку роботи на цьому напрямі прокурорської діяльності.

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1588