Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.09.2018

За вчинення низки зухвалих злочинів двоє мешканців Нововолинська вкотре втрапили за ґрати

Умисне тяжке тілесне ушкодження, грабежі, хуліганство, вимагання, крадіжки, замах на крадіжку, порушення правил адміністративного нагляду – такий повний перелік злочинів, учинених із березня 2015 року по березень 2016 року 26-річним мешканцем Нововолинська.

Грабіж та хуліганство разом із ним вчиняв також його молодший на 5 років, але теж уже раніше судимий спільник.

Обом їм за наполегливої позиції прокурорів Нововолинського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури суд призначив покарання у виді позбавлення волі – старшому –  5 років та 3 місяці, молодшому – 4 роки та 6 місяців.

Злочини молодики чинили зухвало – підійшовши до перехожих, серед яких траплялися і неповнолітні – били та відбирали гроші. Тероризували учнів та студентів профтехучилища, не дозволяючи виходити з гуртожитку, кидали камінням у вихователів й чинили різноманітні непристойності.

Старший викрадав гроші з авто та продукти з магазину. А одного разу у грудні 2015 року кілька разів застромив сувенірну шаблю в груди знайомому, який не помер лише завдяки вчасно наданій медичній допомозі. 

При цьому всі ці злочини зловмисник чинив, перебуваючи під адміністративним наглядом після звільнення з місць позбавлення волі,  порушуючи встановлені заборони змінювати без повідомлення компетентним органам місце проживання, виходити з квартири після 22.00, перебувати в закладах торгівлі та місцях розпивання спиртного тощо.

Обоє засуджених з весни 2016 року перебували у СІЗО та у суді під тиском неспростовних доказів визнали свою вину у вчиненні злочинів.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1873