Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.08.2018

Судитимуть луцького активіста, який, ошукавши 13 осіб, привласнив понад 10 млн. грн.

Прокуратура Волинської області скерувала до Луцького міськрайонного суду обвинувальний акт щодо засновника громадської організації ВОГО "Фонд місцевого розвитку".

Активіста обвинувачують у вчиненні низки шахрайств, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, та вчиненні опору працівникові правоохоронного органу під час виконання службових обов'язків (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 1, ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 209, ч. 2 ст. 342 КК України).

Із січня 2011 року по липень 2016 року чоловік, повідомляючи неправдиві відомості про те, що для розвитку власного бізнесу, пов’язаного із наданням інформаційних послуг з оформлення населенню віз для виїзду за кордон, а також для торгівлі валютою на міжбанківській біржі йому необхідні кошти, які в подальшому поверне з відсотками, увійшов у довіру до 13 громадян та отримав від них у позику майже 10 млн. 150 тис. грн. в різних валютах.

Наміру повертати позичальникам кошти він не мав, відтак частину використав для власних потреб, а частину одержаних злочинним шляхом коштів – понад півмільйона гривень – вніс на рахунки належної йому громадської організації та перемістив на рахунки інших суб'єктів господарювання.

Окрім того, під час санкціонованого судом обшуку у його помешканні 2 березня 2018 року активіст вчинив опір працівнику правоохоронного органу.

Невдовзі ж обвинувачений, котрий перебуває під вартою, постане перед судом, який і визначить йому міру покарання.

 

Прес-служба прокуратури області

 

кількість переглядів: 2138