Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.07.2018

За втручання прокуратури Волині особи, винні у незаконному звільненні працівників, відшкодовують установам завдану шкоду

Прокуратурою області до Луцького міськрайонного суду пред’явлено позов в інтересах держави в особі Міністерства освіти і науки України, Луцької міської ради, Державного професійно-технічного навчального закладу "Луцьке вище професійне училище" до директора закладу про стягнення з нього в порядку регресу на користь училища понад 33 тис. грн. матеріальної шкоди, завданої у зв’язку із незаконним звільненням працівника.

Загалом упродовж 2016-2018 років судами задоволено 7 таких позовів органів прокуратури області до осіб, за наказами яких проведено незаконне звільнення працівників, на суму 337 тис. грн.

Правовими підставами пред’явлення цих позовів є норми Кодексу законів про працю України, відповідно до яких службова особа, винна в незаконному звільненні працівника, зобов’язана покрити шкоду, заподіяну підприємству у зв’язку з оплатою цьому працівникові часу вимушеного прогулу. Такий обов’язок покладається, якщо звільнення здійснено з порушеннями закону або якщо власник чи уповноважений ним орган затримав виконання рішення суду про поновлення на роботі.

Цьогоріч Обухівським районним судом Київської області задоволено позов прокуратури області в інтересах держави в особі Державної фіскальної служби України, Волинської митниці ДФС до одного з колишніх керівників Держмитслужби України про стягнення матеріальної шкоди в порядку регресу в сумі 91 тис. грн. Кошти відшкодовані екс-посадовцем державній установі у повному обсязі.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2175