Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2018

За крадіжку на Волині алкоголю на суму майже 1,9 млн. грн. громадянин Білорусі втрапив за грати

 

Прокурори Луцької місцевої прокуратури підтримали публічне обвинувачення у кримінальному провадженні про крадіжку в особливо великих розмірах, вчинену на Волині мешканцем міста Вітебск, що у  Республіці Білорусь.

Удень 24 січня 2015 року 38-річний білорус поставив на стоянку в селі Липини Луцького району вантажівку  з фіктивними номерними знаками, та в ніч на 25 січня він зі спільниками проник у напівпричіп іншого авто, яке знаходилося поряд на цій же стоянці, і  перевантажив у свій автомобіль понад тисячу ящиків з елітними алкогольними напоями – віскі, бурбоном та джином.

Злочинними діями чоловіка одному з господарських товариств було завдано майнової шкоди на майже 1,9 млн. грн.

У листопаді 2017 року обвинуваченого, який компетентними органами України був оголошений в розшук, затримали у Литві та екстрадували до України.

У суді чоловік свою винуватість у вчиненому не визнав, проте зібраними в ході досудового розслідування доказами її було повністю доведено.

Луцький міськрайонний суд, визнавши зловмисника винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 185 КК України, призначив йому покарання у виді 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Оскаржуючи вирок у апеляційному порядку, прокурори наполягатимуть на суворішому покаранні для засудженого.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2068