Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.05.2018

Волинянина судитимуть за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України

Прокуратурою Волинської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 64-річного лучанина, якого обґрунтовано обвинувачують у розповсюдженні матеріалів із публічними закликами до зміни меж території та державного кордону України (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 110 КК України). 

Слідчими Управління Служби безпеки України у Волинській області та уповноваженими прокурорами прокуратури області слідчим шляхом зібрані докази винуватості мешканця обласного центру Волині у вчиненні цього кримінального правопорушення проти основ національної безпеки України.

Чоловік, перебуваючи за місцем проживання, використовуючи комп’ютерне обладнання та засоби мобільного зв’язку, зареєструвавши електронну сторінку під мережевим псевдонімом в російській соціально-орієнтованій мережі «Одноклассники», розміщував публічні заклики щодо необхідності «звільнення» військами Російської Федерації території України від проукраїнські налаштованого населення.

Зазначимо, що після викриття обвинувачений сприяв розкриттю вчиненого ним злочину, щиро розкаявся у скоєному, відтак між ним та прокурором укладено угоду про визнання винуватості, яку разом із обвинувальним актом передано на розгляд суду.

 

Довідково: санкцією ч.1 ст. 110 КК України за умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Волинської області

кількість переглядів: 1842