Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2018

Прокуратура в суді довела необхідність повернення до місцевого бюджету 327 тис грн

Прокурори Маневицької місцевої прокуратури при вивченні законності використання коштів місцевого бюджету з'ясували, що рішенням Маневицької районної ради у листопаді 2017 року за відсутності законних підстав відтерміновано повернення сільськогосподарськими виробничими кооперативами району коштів до районного бюджету на суму понад 327 тис. грн.

Прийняття ж такого рішення не передбачено чинним законодавством та виходить за межі повноважень ради, а зазначені грошові кошти є позикою, переданою суб’єктам господарювання на підставі двосторонніх договорів.

Відстрочка повернення до бюджету територіальної громади району такої значної суми коштів суперечить інтересам держави, які полягають у забезпеченні належного фінансування інших бюджетних програм та заходів.

У зв’язку із цим місцева прокуратура звернулася до Волинського окружного адміністративного суду із позовом про визнання протиправним та скасування незаконного рішення районної ради.

Суд задоволив позовні вимоги прокурорів у повному обсязі.

Рішення Маневицької районної ради про відтермінування повернення коштів скасовано, відтак  понад 327 тис. грн. буде повернуто до бюджету.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2089