Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2018

На Волині виявлено підпільний цех з обробки бурштину. ФОТО

Правоохоронні органи Волині продовжують роботу з виявлення, розкриття, розслідування кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним видобутком, реалізацією та переміщенням бурштину.

Так, 31 березня 2018 року у помешканні жителя села Прилуцьке Ківерцівського району працівниками Ківерцівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області виявлено дев’ять поліетиленових пакетів із камінням, зовні схожим на бурштин, а також шість станків для його обробки.

Під час огляду вилучено близько 50 кг «сонячного» каміння.

За вказаним фактом розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 198 КК України (придбання, зберігання майна, завідомо одержаного злочинним шляхом).

У кримінальному провадженні, процесуальне керівництво у якому здійснюється Ківерцівським відділом Маневицької місцевої прокуратури, тривають слідчі дії з метою встановлення осіб, причетних до незаконних операцій з бурштином. 

Наразі щодо вилученого бурштину до суду скеровано клопотання про накладення арешту, вирішується питання про призначення гемологічної експертизи.

Триває досудове розслідування.

 

Прес-служба прокуратури області 

кількість переглядів: 2313