Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2018

Прокурор у Нововолинську розповіла дев'ятикласникам про відповідальність за вчинення злочинів. ФОТО

Прокурор Нововолинського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури Олена Левчук завітала до учнів 9 класу Нововолинської гімназії, аби порозмовляти з ними про відповідальність за вчинення кримінальних правопорушень.

Уже не вперше відбуваються такі зустрічі прокурорів із гімназистами, під час яких неповнолітні дізнаються, що кримінальна відповідальність за деякі злочини, скажімо, умисне вбивство, зґвалтування, крадіжку, грабіж, розбій, хуліганство, незаконне заволодіння транспортним засобом - настає з 14 років.

Школярам до вподоби таке спілкування й, уважно вислухавши лекторку, вони зазвичай ставлять масу запитань, на які отримують вичерпні відповіді.

В кінці бесіди  школярі переглянули фільм  про те, як відбувають покарання неповнолітні засуджені у Курязькій виправній колонії та Мелітопольській колонії для дівчат.

І правоохоронці, і педагоги сподіваються, що поширення серед учнів інформації на цю важливу тему вплине на підвищення свідомості юних мешканців шахтарського міста та  на зменшення злочинності у дитячому середовищі.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1871