Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.01.2018

Через необережне поводження зі зброєю загинув 16-річний волинянин

Володимир-Волинська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні про загибель неповнолітнього у селі Охнівка Володимир-Волинського району.

Удень 14 січня 2018 року 15-річний мешканець села та його на рік старший товариш вирішили оглянути мисливську рушницю, яка належить батькові молодшого з хлопчаків і зберігалася у літній кухні без будь-яких обмежень у доступі. У ході їхніх маніпуляцій з рушницею відбувся фатальний постріл, 16-річний потерпілий помер від поранення в голову.

 Попередньо з’ясовано, що мисливська рушниця "Іж-17" не зареєстрована у передбаченому законом порядку. Нині правоохоронці встановлюють обставини її придбання та джерело походження.

Відомості про вбивство з необережності (кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 119 КК України) внесено до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань. Триває досудове розслідування.

Прокуратура області звертається до волинян - власників зброї, особливо до батьків, у яких є неповнолітні діти, із проханням дотримуватися вимог Закону у поводженні зі зброєю, реєструючи і зберігаючи її належним чином та запобігаючи випадкам потрапляння її в руки осіб, які в силу свого віку чи стану не здатні убезпечити себе та оточуючих від травмування або загибелі.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2628