Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.09.2017

У Луцьку судитимуть шахрая

Луцька місцева прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення 35-річним лучанином низки шахрайств.

Раніше вже судимий за такі злочини чоловік у листопаді 2016 року, пообіцявши продати диван, але не маючи наміру його продавати, узяв із потенційного покупця завдаток у сумі 820 грн. та витратив гроші на власні потреби.

У січні 2017 року він розмістив на сайті OLX оголошення про продаж мобільного телефона за гарною ціною та попрохав громадянина здійснити передоплату у сумі 1500 грн. на банківську картку, пообіцявши після цього надіслати товар. Звісно, після одержання коштів продавець зник, а покупець лишився без омріяного гаджета.

Так само в січні 2017 року через сайти оголошень зловмисник 5 разів продавав неіснуючі бігові доріжки, одержував від потенційних покупців завдаток від 500 до 3500 грн. та зникав.

У травні він ще раз у такий же спосіб "продав" мобільний телефон, ошукавши громадянина на 4 тис. грн., а вже у червні почав "здавати в оренду" неіснуючий будинок на озері Світязь та одержав від двох довірливих громадян по 600 грн.

Усього своїми шахрайськими діями чоловік завдав своїм жертвам матеріальної шкоди на понад 14 тис. грн.

Нині зловмисника обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України, й невдовзі він постане перед судом, який і визначить йому міру покарання.

 

Прес-служба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1923