Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2016

За фактом захоплення адміністративного приміщення Волинської митниці розпочато кримінальне провадження

Любомльський відділ Ковельської місцевої прокуратури здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальних провадженнях про захоплення невідомими особами адміністративного приміщення Волинської митниці ДФС України у Волинській області, вчинення ними хуліганства та умисного заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків.

Як уже відомо волинянам, сьогодні група невстановлених осіб захопила будівлю митниці у селі Римачі. При цьому вказані особи перешкоджали нормальній роботі органу державної влади, пошкодили вхідні двері приміщення, двері приймальні, а також зіпсували інше майно, яке знаходилося в адмінбудівлі.

Окрім того, вони завдали тілесних ушкоджень начальнику відділу патрульної поліції Любомльського відділу поліції ГУ Національної поліції у Волинській області, який здійснював превентивні заходи з охорони публічного порядку та безпеки, знаходячись в адмінприміщенні митниці.

Відомості про усі ці незаконні дії внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 341, ч. 2 ст. 345, ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Наголосимо, такі дії є далеко не "мирними акціями протесту громадян", відтак особи, які беруть в них участь, мають бути свідомі, що за це передбачена кримінальна відповідальність.

Довідково : Згідно санкції ст. 341 Кримінального кодексу України, захоплення будівель чи споруд, що забезпечують діяльність органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об'єднань громадян, з метою незаконного користування ними або перешкоджання нормальній роботі підприємств, установ, організацій карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків, згідно санкції ч.2 ст. 345 Кримінального кодексу України, карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2256