Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.02.2016

Розбійник проведе за ґратами 10 років

Прокурорами Луцької місцевої прокуратури підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо мешканця Запорізької області, який, змовившись зі ще одним громадянином, здійснив розбійний напад на лучанина.

26 травня минулого року о 9 годині ранку цей 41-річний уродженець міста Мелітополя та його досі невідомий напарник у під'їзді будинку на вулиці Кравчука в Луцьку накинулися на потерпілого й, приставивши йому до горла ножа та завдаючи ударів ногами й бризкаючи в очі сльозогінною речовиною, відібрали сумку, в якій знаходилися грошові кошти в різній валюті на загальну суму понад 710 тис. грн.

Поки обвинувачений продовжував боротися з жертвою, його напарник втік із грошима. Обвинуваченого ж, відібравши у нього ніж та газовий балончик, затримали сусід потерпілого та водій припаркованого поруч таксі. Вони й передали зловмисника у руки правоохоронців.

Попри те, що розбійник, який уже, до речі, був судимий за корисливий злочин, не визнавав себе винним у скоєному, його вину було доведено зібраними під час розслідування доказами.

Вироком суду його визнано винним у нападі з метою заволодіння чужим майном у особливо великих розмірах, поєднаному із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров'я особи, що зазнала нападу, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (кримінальне правопорушення, передбачене ч.4 ст. 187 Кримінального кодексу України) й призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі з конфіскацію усього належного йому на праві приватної власності майна.

У кримінальному провадженні щодо його напарника, яке виділене в окреме провадження, триває досудове розслідування.

 

Прес-служба прокуратури області

 

кількість переглядів: 2547