Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2015

Розслідування падіння літака у селі Промінь - на контролі у прокурора області (ВІДЕО З МІСЦЯ АВАРІЇ)

Прокуратура області здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом падіння літака в селі Промінь Луцького району.
Як відомо, о пів на першу ночі 26 березня 2015 року літак Ан-2, імовірно, заходячи на посадку на імпровізовану злітно-посадочну смугу біля села Промінь, зачепив і пошкодив дах та перекриття приватного будинку, після чого впав на проїжджу частину дороги і загорівся. Пілот літака загинув.
На мiсце подiї виїжджали прокурор області Дмитро Чепіжак, заступник прокурора області Олександр Сліпчук, начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига, керівництво та слідчо-оперативні групи Луцького районного відділу УМВС України у Волинській області та Волинського лінійного відділу УМВС України на Львівській залізниці.
Під час огляду місця події з’ясовано, що літак був завантажений цигарками білоруського виробництва.
Слідчим відділом Волинського лінійного відділу УМВС України на Львівській залізниці відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 281 Кримінального кодексу України (порушення правил повітряних польотів, яке спричинило загибель людини).


Наразі тривають першочергові слідчі дії, вживаються заходи задля встановлення належності літака, особи пілота, походження вантажу та причин аварії.
У провадженні призначено групу процесуальних керівників.
Хід досудового розслідування перебуває на контролі у прокурора області.

Get the Flash Player to see this player.


Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 3321