Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2017

Завдяки прокуратурі громаді села Гаразджа Луцького району повернуто земельну ділянку водного фонду

Луцька місцева прокуратура звернулася до суду в інтересах держави в особі Піддубцівської сільської ради Луцького району з позовом до мешканця Луцька, аби зобов’язати сплатити заборгованість зі сплати орендної плати та повернути територіальній громаді земельну ділянку площею понад 13 га в селі Гаразджа.
            Прокурори з'ясували, що наприкінці січня 2012 року між сільською радою та громадянином було укладено договір оренди цієї земельної ділянки, на якій знаходиться водойма, сіножаті та дамба.
Орендував її чоловік для ведення рибного господарства, проте умови договору оренди виконував неналежно, орендної плати систематично не сплачував, а по закінченню дії договору, у лютому 2017 року, земельну ділянку громаді не повернув, продовжуючи її використовувати без будь-яких правових підстав. 
Через такі дії орендаря не надходили кошти до місцевого бюджету, а ділянку було неможливо передати в оренду іншим особам. Сільрада ж не вчиняла жодних дій, аби повернути земельну ділянку.
В ситуацію втрутилася прокуратура.
Луцький міськрайонний суд, задоволивши позовні вимоги прокурора в повному об’ємі, зобов’язав громадянина сплатити заборговану орендну плату та повернути земельну ділянку водного фонду громаді.

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2023