Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.10.2017

За втручання прокуратури ТзОВ "Птахокомплекс "Губин" відшкодує шкоду, завдану природі

 

Приставши на позицію Володимир-Волинської місцевої прокуратури, Господарський суд області задоволив позов в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції в області і Нововолинської міської ради та зобов’язав Товариство з обмеженою відповідальністю "Птахокомплекс "Губин" відшкодувати збитки, завдані порушеннями вимог природоохоронного законодавства.
Підприємство, порушуючи Закон України «Про відходи», вивозило та зливало відходи від виробництва у вигрібні ями, котрі не пристосовані для утилізації нечистот й спричинило забруднення нітратами, хлоридами та сульфатами земельної ділянки площею 112 кв. м. на території забійного цеху у Нововолинську.
Факти несанкціонованого захоронення відходів виробництва були зафіксовані Державною екологічною інспекцією. Шкода ж, завдана державі такими діями посадовців підприємства, становила  понад 104 тис. грн.
Попри те, що Державна екологічна інспекція     вживала заходів задля відшкодування підприємством завданої шкоди, надсилаючи ТзОВ претензію на цю суму, а щодо виконувача обов’язків директора товариства було складено протокол про невиконання ним законних розпоряджень чи приписів посадових осіб органів, які здійснюють державний контроль у галузі охорони навколишнього природного середовища (правопорушення, передбачене ст. 188-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення) – шкоду, завдану природі не було відшкодовано.
У ситуацію втрутилася прокуратура і в суді прокурори домоглися від підприємства відшкодування збитків, завданих порушеннями вимог природоохоронного законодавства.

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2119