Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2017

Завдяки втручанню прокуратури Державному історико-культурному заповіднику повернуто пам’ятку архітектури національного значення

Рівненським апеляційним господарським судом 03.10.2017 задоволено апеляційну скаргу прокуратури Волинської області на рішення господарського суду Волинської області від 17.07.2017 у справі за позовом Луцької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Волинської ОДА, Адміністрації Державного історико-культурного заповідника у м.Луцьку, РВ ФДМ у Волинській області до підприємства «Спортивний комплекс ФСТ «Динамо» Волинської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Динамо України», фізичної особи-підприємця про зобов’язання звільнити приміщення та повернути його за актом прийому-передачі.

Підставою для захисту інтересів держави шляхом подання позовної заяви прокурором слугувало те, що з порушенням вимог Закону України «Про охорону культурної спадщини», «Про оренду державного та комунального майна», а також умов охоронно-орендного договору від 25.11.1985 підприємство «Спортивний комплекс ФСТ «Динамо» передало в оренду підприємцю частину приміщення пам’ятки архітектури та містобудування національного значення - Синагоги по вул. Данила Галицького, 33 у м. Луцьку, не маючи жодних повноважень та правових підстав.

Вказаним підприємцем у приміщення пам’ятки площею 194,3 кв.м. влаштовано спортивний клуб «Інтер-атлетика».

За результатами судового розгляду зобов’язано орендаря звільнити приміщення та повернути приміщення пам’ятки архітектури та містобудування національного значення - Синагоги Адміністрації Державного історико- культурного заповідника у м. Луцьку за актом приймання-передачі.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2003