Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2017

Володільці підпільних цехів по обробці бурштину хотіли уникнути кримінального переслідування. ФОТО

В ході розслідування кримінального провадження з метою відшукання і вилучення каміння бурштину-сирцю та обладнання для його видобутку і обробки прокуратурою Волинської області спільно з працівниками слідчого управління ГУНП в області та оперативними працівниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України проведено санкціоновані обшуки на складах та у помешканнях громадян.

Під час обшуків в одній із квартир у м. Луцьку 28.09.2017 її мешканець, діючи умисно, за попередньою змовою зі своїм братом, погрожуючи вбивством, з використанням вогнепальної зброї (карабіну «Сайга», пістолету марки «Форт»), вчинили опір працівникам правоохоронного органу, які виконували свої службові обов’язки, захопили в заручники працівника поліції, з метою спонукання вчинення іншими працівниками правоохоронного органу залишення приміщення будівлі.

За вказаним фактом порушені кримінальні провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.342, ч.1 ст.345, ст.349 КК України.

На теперішніх час вказані громадяни затримані, вирішується питання щодо вручення повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу.

Після припинення злочинних дій обшук завершено та вилучено майже 8 кг обробленого бурштину, чорнові записи про його реалізацію, грошові кошти, мотори-станки, шліфувальні машини, інше обладнання, зброю та набої до неї.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Пресс-служба прокуратури Волинської області

 

 

 

 

 

 

кількість переглядів: 2918