Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.07.2017

Припинено діяльність Інтернет-шахрая

 

Володимир-Волинська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні про шахрайство, яке розслідує слідчий відділ Володимир-Волинського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області.

Встановлено, що 32–річний мешканець Княжого міста вигадав схему заволодіння чужими коштами, пропонуючи через мережу Інтернет орендувати в нього квартиру за заниженою ціною.

На вимогу зловмисника потерпілі перераховували на його банківські карткові рахунки та рахунки мобільних номерів грошові кошти в рахунок завдатку, частини квартплати тощо.

Після отримання грошей він обривав зв'язок із потерпілими, гроші ж витрачав на власні потреби.

Затримано зловмисника завдяки скоординованій діяльності Володимир-Волинської місцевої прокуратури, Володимир-Волинського відділу поліції та відділу протидії кіберзлочинам у Волинській області Поліського управління кіберполіції.

За місцем проживання підозрюваного під час обшуку було виявлено велику кількість сім-карток мобільних операторів, а також пластикові банківські карти, на які потерпілі перераховували кошти.

Чоловікові, який уже був раніше судимий, повідомлено про підозру у вчиненні шахрайства (кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст. 190 КК України), та обрано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.

Досудове розслідування триває.  Встановлюються особи потерпілих від шахрайських дій зловмисника.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2286