Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.07.2017

Володимир-Волинська місцева прокуратура вимагає від ТзОВ "Птахокомплекс "Губин"відшкодувати шкоду, завдану природі

Володимир-Волинська місцева прокуратура звернулася до Господарського суду області з позовом в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції в області та Нововолинської міської ради, аби зобов’язати Товариство з обмеженою відповідальністю "Птахокомплекс "Губин" відшкодувати збитки, завдані порушеннями вимог природоохоронного законодавства.

Нововолинський відділ Володимир-Волинської місцевої прокуратури здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні про забруднення земель (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 239 КК України), вчинене посадовими особами птахокомплексу.

Встановлено, що підприємство, порушуючи Закон України «Про відходи», вивозило та зливало відходи від виробництва у вигрібні ями, котрі не пристосовані для утилізації нечистот й спричинило забруднення нітратами, хлоридами та сульфатами земельної ділянки площею 112 кв. м. на території забійного цеху у Нововолинську.

Факти несанкціонованого захоронення відходів виробництва зафіксовані Державною екологічною інспекцією. Шкода ж, завдана державі такими діями посадовців підприємства, становить  понад 104 тис. грн. 
Попри те, що Державна екологічна інспекція  надсилала ТзОВ претензію на цю суму з вимогою в місячний строк відшкодувати завдану навколишньому природному середовищу шкоду, проте претензія залишилася без відповіді, а шкоду досі не відшкодовано. 
У ситуацію втрутилася прокуратура і в суді прокурори вимагатимуть від підприємства відшкодування збитків, завданих порушеннями вимог природоохоронного законодавства.
 
Прес-служба прокуратури області

        

кількість переглядів: 2229