Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2017

Волинські прокурори домоглися повернення державі земельної ділянки вартістю понад 20 млн грн

Приставши на позицію Маневицької місцевої прокуратури Волинської області, Господарський суд Волині задовольнив позов прокуратури щодо стягнення із фермерського господарства заборгованої орендної плати, розірвання договору оренди землі та повернення земельної ділянки вартістю понад 20 млн грн державі.

Як уже повідомлялося, місцева прокуратура звернулася із позовною заявою до суду в інтересах держави в особі Великоведмезької сільської ради Маневицького району до фермерського господарства «Каменне», аби примусити сплатити понад 255 тис грн заборгованої орендної плати за землю, пені й інфляційних витрат, а також розірвати договір оренди землі та зобов’язати господарство повернути державі земельну ділянку площею понад 30 га., нормативно-грошова оцінка якої становить 20,3 млн грн.

 Прокурори з'ясували, що договір про оренду земельної ділянки сільськогосподарського призначення в селі Велика Ведмежка укладений між сільською радою та фермерським господарством у липні 2009 року.

З часу внесення у червні 2015 року змін до цього договору рішенням Господарського суду Волинської області за позовом прокурора Маневицького району та збільшення розміру орендної плати з 1385 грн до 155,5 тис грн на рік орендар платити за землю припинив і заборгував місцевому бюджету понад 255 тис грн.

Через неспроможність сільської ради захистити інтереси територіальної громади самостійно на захист інтересів держави стала прокуратура, яка і домоглася стягнення орендної плати, розірвання договору оренди і повернення землі державі.

 

Прес-служба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1692