Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.01.2017

На Волині студента судитимуть за фіктивне підприємництво

Прокуратурою Волинської області скеровано до суду кримінальне провадження про вчинення 19-річним мешканцем Миколаєва фіктивного підприємництва (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 205 Кримінального кодексу України).

У грудні 2015 року молодик погодився на пропозицію за винагороду в розмірі 1500 грн. щомісяця перереєструвати на своє ім’я підприємство, юридична адреса якого знаходилася в Миколаєві. При цьому він не мав жодного наміру та можливості здійснювати підприємницьку діяльність.

Після залагодження усіх формальностей чоловік "на папері" став директором підприємства. У подальшому він не підписував фінансово-господарських документів, пов’язаних із діяльністю товариства, не мав доступу до банківських рахунків, не розпоряджався печаткою.

Тим часом підприємливі зловмисники, прикриваючись "директором", як ширмою, займалися незаконною діяльністю, пов’язаною із заниженням податкових зобов’язань суб’єктами господарювання реального сектору економіки.

У ході досудового розслідування чоловік визнав свою винуватість у вчиненому, щиро розкаявся та сприяв  розкриттю злочину. Відтак із ним 13 січня 2017 року укладено угоду про визнання винуватості.

Далі – слово за судом.

 

Прес-служба прокуратури області

 

кількість переглядів: 1942