Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.11.2016

За апеляцією прокуратури області в дохід держави конфісковано автомобіль контрабандиста, який намагався вивезти з України старовинні книги

За апеляційною скаргою прокуратури Волинської області сьогодні частково змінено вирок Володимир-Волинського міського суду від 12 вересня цього року, яким 42-річного мешканця Локачинського району за вчинення замаху на контрабанду культурних цінностей засуджено до 4-х років позбавлення волі зі встановленням 2-річного іспитового строку.

Як повідомлялося, цей чоловік намагався через митний пост "Устилуг" вивезти за межі України, приховавши від митного контролю, 28 старовинних книг, датованих ХVІІ-VІІІ ст., проте був викритий правоохоронцями.

6 цих книг експертами оцінено в суму понад 200 тисяч гривень, встановити ж вартість інших не вдалося у зв’язку із їх винятковою рідкісністю.

Згідно з вироком суду першої інстанції, історико-культурні цінності конфісковано та передано до Волинського краєзнавчого музею.

Водночас долю речового доказу - автомобіля марки «MERCEDES-BENZ», моделі «VITO», в конструктивних ємностях якого контрабандист приховував книги, було вирішено повернути обвинуваченому.

Прокурор, не погодившись із таким рішенням суду, вніс апеляційну скаргу.

За результатами її розгляду апеляційний суд постановив рішення конфіскувати автомобіль у дохід держави.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1837