Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.11.2016

Упродовж жовтня-листопада 2016 року на Волині припинено діяльність трьох організованих злочинних груп

Скоординованими прокуратурою області спільними зусиллями правоохоронців Волині за неповних два місяці в області припинено діяльність трьох організованих злочинних груп.

Одна із них - у складі двох громадян Гвінеї та волинянина - займалася незаконним переправлянням іноземців-нелегалів через Державний кордон України. 9 та 14 жовтня зловмисники  переправили у Європу 8 таких мігрантів, які після здійснення незаконного перетину українсько-польського кордону були виявлені нарядами Прикордонної варти Республіки Польща та в порядку реадмісії передані українській стороні.

            Завдяки чітко спланованим та проведеним слідчим (розшуковим) діям 20 жовтня особи причетних до скоєння злочину громадян було встановлено, а також викрито схеми переміщення нелегальних мігрантів через кордон та припинено незаконну діяльність організованої групи.

            Дії членів ОЗГ кваліфіковано за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Громадяни Гвінеї нині перебувають під вартою, волинянина ж оголошено в розшук.

Оголошено про підозру у вчиненні викрадення майна громадян із проникненням у житло трьом членам іншої організованої злочинної групи – у складі раніше судимих лучан, причетних до щонайменше десятка квартирних крадіжок. Сума, в яку оцінюється майно, викрадене ними з помешкань жителів обласного центру, сягає близько півмільйона гривень.

Наразі всі троє членів ОЗГ, затримані 4 листопада 2016 року одразу після вчинення чергової крадіжки,  перебувають під вартою.

Третя ж організована злочинна група, викрита волинськими правоохоронцями, складалася із чотирьох мешканців Закарпаття, які спеціалізувалися на вчиненні крадіжок з приватних будинків та квартир, розташованих на першому поверсі багатоповерхівок, шляхом відтискання вікон.

За три дні - 8, 24 та 25 жовтня 2016 року – "гастролери" обікрали дев’ять квартир та приватних будинків у Луцьку, поживившись грошовими коштами, технікою та ювелірними виробами на суму майже 200 тис. грн.

18 листопада 2016 року зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні організованою групою крадіжок та грабежів (кримінальні правопорушення, передбачені  ч. 5 ст. 185, ч. 5 ст. 186 Кримінального кодексу України).

Відносно трьох підозрюваних обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, четвертий перебуває в розшуку.  

Досудове розслідування у всіх провадженнях триває.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1974