Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.10.2016

Майже півсотні осіб цьогоріч на Волині притягнуто до відповідальності за адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією

Прокуратура області як спеціально уповноважений суб’єкт у сфері протидії корупції значну увагу приділяє боротьбі не лише з кримінально караними корупційними діяннями, але і активно вживає заходів поза межами кримінального судочинства. Упродовж 9 місяців 2016 року на Волині правоохоронцями області складено та скеровано до суду 71 протокол про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.  

На даний час судами області розглянуто 60 протоколів, 47 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності у виді штрафів,

За виявленими правопорушенням 46 протоколів складено за порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, 17 протоколів - за порушення вимог фінансового контролю, 5 - за порушення обмежень щодо сумісництва,  2 - за порушення обмежень щодо одержання дарунка, 1 – за невжиття заходів з протидії корупції.

До відповідальності у виді штрафів притягнуто 31 депутата місцевих рад, 7 посадових осіб органів місцевого самоврядування, 6 посадовців органів державної влади, 4 посадовця державної лісової охорони, по одному працівнику кримінально-виконавчої ти митної служби.

Так, до відповідальності притягнуто посадову особу місцевого самоврядування 3 категорії - голову Любомльської районної ради, який в порушення вимог щодо урегулювання конфлікту інтересів голосував за встановлення йому премій та надбавок.

За протоколом Горохівського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури покарано Бранівського сільського голову, який, будучи посадовою особою місцевого самоврядування, незаконно займався іншою оплачуваною діяльністю. До відповідальності за правопорушення, пов’язане з корупцією, притягнуто й інспектора СІЗО, який передавав ув’язненому заборонені предмети.

На правопорушників накладено штрафів на суму понад 106 тис. грн.

Значно активізовано протидію корупції поза межами кримінального та адміністративного судочинства. Задля усунення причин та умов, що сприяли порушенням вимог антикорупційного законодавства, органами прокуратури області керівникам підприємств, установ і організацій внесено 82 подання. Наразі за розглянутими поданнями вісім посадовців притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1955