Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.07.2016

Прокуратура виявила порушення органами поліції законодавства при застосуванні заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян

Прокуратурою області проведено перевірку дотримання вимог чинного кримінально-виконавчого законодавства та законодавства про адміністративні правопорушення при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та застосуванні заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян, в роботі органів поліції області.

Встановлено, що упродовж поточного року органами поліції області адміністративно затримано та доставлено до приміщень відділів та відділень поліції 465 осіб.

Виявлено 5 фактів безпідставного доставляння порушників до відділів та відділень поліції при наявності можливостей скласти протоколи про адміністративні правопорушення на місці їх вчинення.

Встановлено також 34 випадки неоформлення матеріалів про адміністративне затримання правопорушника.

Не завжди працівники органів поліції області повідомляють родичам осіб, затриманих за вчинення адміністративних правопорушень, про місце їх перебування.

У порушення вимог закону вони також у встановлених законом випадках іноді не повідомляють Волинський обласний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги про затримання громадян, порушуючи їх право на безоплатну правову допомогу.

Встановлено і факти невиконання органами поліції області постанов судів про накладення адміністративного арешту, що сприяє уникненню правопорушниками адміністративної відповідальності.

Допускаються порушення також у здійсненні контролю щодо осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі. Індивідуально-профілактична робота з такими засудженими проводиться формально, що призвело до того, що упродовж січня-травня 2016 року ними вчинено 14 повторних злочинів.

За наслідками перевірки прокурором Волинської області внесено вказівку тимчасово виконуючому обов’язки начальника ГУ НП в області з вимогою негайно вжити заходів до усунення виявлених порушень  та притягнути до дисциплінарної відповідальності службових осіб, відповідальних за їх допущення.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2160