Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.06.2016

Трьох мешканців Рівненщини ув’язнили на 7 років за незаконне заволодіння автомобілем

Ковельською місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні про незаконне заволодіння автомобілем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане з насильством, небезпечним для життя та здоров'я потерпілого, та погрозою застосування такого насильства.

Увечері 22 листопада минулого року троє молодиків – 18, 19 та 20-річний мешканці села Хотин Березнівського району Рівненської області – зустрілися у Ковелі з чоловіком, який продавав авто, нібито з метою купівлі транспортного засобу.

Аби пересвідчитися у технічних характеристиках автомобіля, зловмисники запропонували господарю проїхатися з ними вулицями міста.

Під час руху один з молодиків почав душити потерпілого, який сидів на пасажирському сидінні, руками за шию та погрожувати йому пістолетом, вимагаючи заспокоїтися, бо авто йому більше не належить.

Жертва опиралася. Тоді інший зловмисник бризнув в обличчя потерпілого сльозогінним газом із балончика. Попри це власник автомобіля зумів вирватися і витягнути ключ із замка запалювання. Авто скотилося до відбійника на узбіччі, вдарилося об нього, зазнало механічних ушкоджень та зупинилося.

Зловмисники втекли, але невдовзі були затримані працівниками поліції.

Вини своєї у скоєному молодики не визнали, сказавши, що просто хотіли "пожартувати".

Вироком суду їх визнано винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 15, ч.3 ст. 289 Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі кожному.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2348