Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.06.2016

Прокурор Волині здійснив особистий прийом громадян у Маневицькій та Цуманській виправних колоніях

Прокурор області Дмитро Чепіжак, заступник прокурора області Дмитро Марченко та начальник відділу прокуратури області Руслан Кузьміч відвідали Цуманську та Маневицьку виправні колонії Управління Державної пенітенціарної служби України у Волинській області.

Насамперед прокурорів турбували питання додержання конституційних прав громадян, які там утримуються,  їх матеріально-побутове та медико-санітарне забезпечення, стан залучення засуджених до суспільно-корисної праці.

У ході візиту було здійснено обхід території, а також перевірено матеріально-побутовий стан приміщень, у яких перебувають ув’язнені, кімнати тривалих побачень, харчоблок та медичну частину.  Особлива увага зверталась й на додержання режимних вимог.  

Опісля прокурор Волинської області вислухав усіх, хто виявив бажання звернутися до нього на особистий прийом. Найчастіше громадяни зверталися із питаннями порядку відбування покарання й можливості звільнення від відбування покарання на підставі так званого «закону Савченко».

На усі поставлені запитання засуджені отримали ґрунтовні  роз’яснення, відповіді ж на їхні звернення будуть надані у визначений чинним законодавством термін.

За результатами відвідування виправних колоній прокурор області  наголосив керівництву цих установ на необхідності приділяти належну увагу додержанню вимог кримінально-виконавчого законодавства щодо адаптації правового статусу засуджених до європейських стандартів.

 

Прес-служба прокуратури області

 

кількість переглядів: 2333