Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.12.2015

У Луцьку викрито шахраїв із лізингових компаній

Прокуратура міста Луцька здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальних провадженнях за фактами вчинення на території обласного центру Волині шахрайських дій представниками лізингових компаній під час укладання з фізичними особами договорів фінансового лізингу.

         Встановлено, що працівники лізингових компаній, повідомляючи, у тому числі через мережу Інтернет, потенційним клієнтам неправдиву інформацію про небувало низьку вартість сільськогосподарської техніки, спонукали громадян до укладення фіктивних договорів фінансового лізингу та необхідності перерахування грошових коштів в якості авансу. Після цього зловмисники підробляли договори, змінюючи вартість транспортних засобів.

Громадяни ж, перерахувавши на рахунки компаній гроші, техніки так і не дочекалися.

         У ході проведення досудового розслідування процесуальними керівниками спільно зі слідчими слідчого відділу Луцького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області та оперативними працівниками управління захисту економіки у Волинській області департаменту захисту економіки Національної поліції України проведено обшуки в приміщеннях лізингових компаній, вилучено бланки фіктивних договорів фінансового лізингу, печатки, інші документи компаній та відповідне обладнання, за допомогою якого вчинялися шахрайські дії.

З'ясувалося, що жертвами шахраїв стали не лиш волиняни, а й мешканці інших регіонів України. Не всі вони звернулися у правоохоронні органи, аби повідомити про вчинене щодо них кримінальне правопорушення.

Відтак прокуратура міста Луцька звертається до громадян із проханням повідомити про відомі їм факти шахрайських дій, вчинених працівниками лізингових компаній. Громадян же, які мають намір укласти договір фінансового лізингу, прокурори просять бути обачними, аби не стати жертвою шахраїв.

         У кримінальному провадженні ж триває досудове розслідування.

 

Прес-служба прокуратури області   

кількість переглядів: 2328