Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.12.2017

Оголошено про підозру мешканці Горохівщини, яка ошукала близько 200 користувачів сайтів продажів

Горохівський відділ Володимир-Волинської місцевої прокуратури здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальних провадженнях за фактами шахрайств, до вчинення яких причетна мешканка селища Мар'янівка Горохівського району.

Встановлено, що жінка ошукувала користувачів соціальних мереж, продаючи неіснуючі речі. Таким чином, вимагаючи передоплату з бажаючих купити річ, вона заволоділа грошовими коштами потерпілих на суму понад 100 тис. грн.

У межах кримінального провадження прокурорами спільно із співробітниками Горохівського відділу поліції та відділу протидії кіберзлочинам Поліського управління кіберполіції Департаменту кіберполіції Національної поліції України проведено 5 обшуків на території Горохівського та Луцького районів, за місцем проживання фігурантів кримінального провадження, у ході яких вилучено чорнові записи,  комп’ютерну техніку, планшети, банківські картки, сім-карти мобільних операторів, мобільні телефони, за допомогою яких зловмисниця здійснювала шахрайські дії.

У ході проведених слідчо-оперативних заходів встановлено, що потерпілими від шахрайських дій жінки можуть бути близько 200 осіб.

Нині їй повідомлено про підозру у вчиненні 10 епізодів шахрайства (кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст. 190 КК України).

Триває досудове розслідування.

 

Прес-служба прокуратури області

 

 

кількість переглядів: 1778