Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2017

Прокуратура вимагатиме у суді стягнення з суб’єкта господарювання шкоди за самовільне використання земельної ділянки та звільнення земельних угідь площею 22 га.

Володимир-Волинською місцевою прокуратурою 03.10.2017 до господарського суду Волинської області пред’явлено позовну заяву в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Волинській області до ТОВ «Бобли Агро» про стягнення шкоди у розмірі 29 556,67 грн. та звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки площею 22 га.

Підставами пред’явлення позовної заяви до суду слугували порушення ТОВ «Бобли Агро» вимог ст.ст. 125, 126, 212 Земельного кодексу України, зокрема самовільне зайняття земельних ділянок, розташованих за межами населених пунктів Мокрецької сільської ради Турійського району.

Так, товариством на державних земельних ділянках сільськогосподарського призначення площею 22 га без розроблення правовстановлюючих документів проведено вирощування зернових культур сої. Як наслідок, керівника ТОВ «Бобли Агро» притягнуто до адміністративної відповідальності та нараховано шкоду, спричинену державі у зв’язку з самовільним зайняттям земельної ділянки, у розмірі 29 556,67 гривень.

Водночас, окрім сплати завданої державі шкоди у позові ставиться вимога про звільнення земельної ділянки та її повернення уповноваженому органу – Головному управлінню Держгеокадастру в області.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1906