Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.10.2017

Прокуратура області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт відносно двох іноземців, які вчинили розбійний напад

       Під процесуальним керівництвом прокуратури області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно двох громадян Республіки Грузія, які вчинили розбійний напад в одному із сіл Іваничівського району Волинської області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що вказані громадяни, дізнавшись про місце схову ювелірних виробів і грошових коштів у приватному помешканні, у березні поточного року приїхали в Іваничівський район, щоб реалізувати свій злочинний намір.

Ретельно підготувавшись, вони проникли у будинок і зв’язали його мешканців. За допомогою погроз і залякувань відшукали сейф, звідки викрали коштовності та гроші на суму майже 1,5 млн. грн., після чого поїхали в іншу область, щоб поділити награбоване.

Завдяки скоординованим діям правоохоронних органів нападників було затримано, а в одного з них вилучено вогнепальну зброю. У подальшому судом цим особам обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Наразі обвинувальний акт відносно громадян Республіки Грузія про вчинення ними кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.187 КК України (напад з метою заволодіння майном в особливо великому розмірі, поєднаному з погрозою застосування насильства та проникненням у житло), та ч.1 ст.263 КК України (придбання, носіння, зберігання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу) направлено до суду для розгляду по суті.

 

Прес-служба прокуратури Волинської області

 

 
кількість переглядів: 2255