Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2017

Власник підпільного цеху по обробці бурштину пропонував неправомірну вигоду правоохоронцю. ФОТО

 Прокуратурою Волинської області спільно з працівниками слідчого управління ГУНП в області та оперативними працівниками Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України в рамках кримінального провадження проведені санкціоновані обшуки на складах та у помешканнях громадян з метою відшукання і  вилучення каміння бурштину-сирцю та обладнання для його видобутку і обробки.

Під час обшуку одного із господарських приміщень на території Луцького району його власник запропонував неправомірну вигоду працівнику Управління захисту економіки в області за непроведення такої слідчої дії та невилучення бурштину-сирцю і станків  для його обробки.

При передачі грошей в сумі 1650 євро цей громадянин затриманий. Наразі проводяться першочергові слідчі дії, вирішується питання щодо вручення йому повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.369 КК України (пропозиція та надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище).

По завершенню обшуку вилучено 2 кг обробленого бурштину, гідравлічні преси та станки для його обробки, металеві форми-матриці та інше обладнання.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресс-служба прокуратури Волинської області

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

кількість переглядів: 2490