Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.08.2017

Митника підозрюють у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні

Слідчим відділом прокуратури Волинської області повідомлено про підозру у зловживанні владою та службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам, а також у службовому підробленні (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 364 і ч.1 ст. 366 КК України) державному інспектору відділу митного оформлення № 4 митного поста "Краковець" Львівської митниці Державної фіскальної служби України.

Митник, діючи з корисливих мотивів, задля одержання незаконних переваг одним із приватних підприємств, які полягали у несплаті передбачених законодавством обов’язкових митних платежів при ввезенні на територію України асфальтоукладача марки "VOGELE Super 800" для його залишення на митній території України, здійснив протиправне завершення митного оформлення цієї техніки.

Одержавши для роботи з митного поста "Луцьк" митну декларацію в режимі реекспорт, інспектор 25 травня 2017 року, достовірно знаючи, що асфальтоукладач не в’їхав до зони митного контролю в напрямку на виїзд з України, підтвердив митне оформлення техніки та вніс до офіційних документів  завідомо неправдиві відомості про те, що підприємство вивезло її з території нашої держави.

Протиправними діями митника державним інтересам спричинено тяжкі наслідки у виді ненадходження до бюджету податкових зборів та обов’язкових платежів на суму понад 307 тис. грн., що у 250 та більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, тобто є тяжкими наслідками.  

Триває досудове розслідування.

Митника затримано.

Вирішуються питання про відсторонення інспектора від посади та обрання йому запобіжного заходу.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2157