Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.07.2017

На Волині викрито громадянина, який надав неправомірну вигоду прокурору за підміну речових доказів у кримінальному провадженні. ФОТО

Прокуратурою Волинської області за оперативного супроводження Управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України викрито особу, яка надавала неправомірну вигоду працівнику однієї з місцевих прокуратур.
Про пропозицію надання неправомірної вигоди прокурор повідомив керівництво, відтак – завдяки його принциповості правопорушника було затримано в момент вчинення злочину.
Зокрема, зловмисник надав  5 тис. доларів США процесуальному прокурору за підміну речових доказів – вилучених у кримінальному провадженні 30 кг незаконно видобутого бурштину.
Чоловіка затримано. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (надання неправомірної вигоди особі, що займає відповідальне становище).


Зауважимо, що санкція ч. 3 ст. 369 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури  області

кількість переглядів: 1747