Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.06.2017

За втручання прокуратури благодійний центр повернув маневицькій школі частину приміщення, яку використовував безпідставно

Завдяки втручанню Маневицької місцевої прокуратури Волинський благодійний центр "Тавифа плюс" повернув загальноосвітній школі № 2 – гімназії ім. А.П. Бринського у Маневичах частину будівлі трудового комплексу навчального закладу загальною площею 204 кв. м. й вартістю майже 330 тис грн., яку використовував без будь-яких правових підстав.

Як уже повідомлялося, Маневицька місцева прокуратура звернулася до суду з позовом в інтересах держави в особі Маневицької районної ради, відділу освіти Маневицької районної державної адміністрації та цього навчального закладу до благодійного центру, аби зобов’язати центр звільнити й повернути частину будівлі.

У грудні 2010 року між відділом освіти та науки Маневицької районної державної адміністрації і благодійним центром було укладено договір оренди цього приміщення.

Термін дії договору збіг у листопаді 2013 року. Проте орендар продовжував і далі використовувати частину будівлі без будь-яких правових підстав, не платячи орендної плати і не реагуючи на вимоги адміністрації навчального закладу щодо звільнення приміщень.

При цьому майно школи використовувалося для здійснення діяльності, жодним чином не пов’язаної з навчальним процесом, що погіршувало умови навчання дітей та могло негативно впливати на навчальний та виховний процес.

Зважаючи на те, що уповноважені органи не вживали належних заходів щодо захисту комунального майна від нецільового використання, у ситуацію втрутилася прокуратура.

У ході судового розгляду справи за позовом прокуратури відповідач повернув приміщення навчальному закладу, у зв’язку із чим провадження в справі закрито.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 1980