Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.05.2017

Волинянці оголошено про підозру у привласненні понад 1,2 млн грн вкладників кредитної спілки

    Володимир-Волинська місцева прокуратура Волинської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні про привласнення чужого майна в особливо великих розмірах та службове підроблення (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України.), вчинені головою кредитної спілки "Горохів кредит".

    Досудовим розслідуванням встановлено, що жінка, зареєструвавши 1999 року кредитну спілку, залучала вклади громадян, обіцяючи їм виплату щомісяця високих відсотків, які мають надходити в результаті інвестування. У подальшому кошти виплачувалися лише обмеженій кількості осіб за рахунок надходжень від нових вкладників, іншу ж частину коштів спритниця незаконно привласнювала.

    Договори, які голова спілки укладала з новими членами, та додатки до цих договорів містили завідомо недостовірні відомості, у більшості з них були не заповнені усі реквізити, а строки дії не продовжувалися.

    Таким чином голова кредитної спілки привласнила кошти 123 осіб на суму понад 1 млн. 261 тис. грн.

    Жінці повідомлено про підозру та внесено клопотання до суду по обрання щодо неї запобіжного заходу у виді тримання під вартою.


    Прес-служба прокуратури Волинської області


 

кількість переглядів: 2408