Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2017

На Волині судитимуть членів злочинної групи на чолі з кримінальним авторитетом

Прокуратура області скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення злочинною групою у складі 9 разів судимого кримінального авторитета та двох його спільників грабежу з проникненням у житло і вимагання (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 3 ст. 186, ч. 2 ст. 189 КК України).

Дізнавшись про матеріальні статки та боргові зобов’язання лучанина, члени злочинного угрупування увечері 1 березня 2017 року перестріли його неподалік магазину «Велмаркет» на вулиці Ветеранів у Луцьку та пред’явили незаконну вимогу про повернення у стислі строки "боргу" в розмірі 10 тисяч доларів США. При цьому за невиконання вимог погрожували фізичною розправою.

В обідню пору 13 березня, встановивши місцезнаходження свого "боржника", який переховувався і не йшов на контакт, зловмисники увірвалися до його помешкання. Цього разу вони вимагали уже 60 тисяч доларів США. Свої вимоги підкріпляли ударами кулаками та битою.

Окрім того, оглянувши квартиру, члени злочинної групи знайшли та привласнили гаманець потерпілого, в якому було 600 доларів США та 10 тис. грн.

Завдяки скоординованим діям прокуратури Волині та управління СБУ у Волинській області зловмисники були затримані на місці вчинення злочину.

Невдовзі усі вони постануть перед судом, який і визначить їм міру покарання.

 

Прес-служба прокуратури області

 

кількість переглядів: 2165