Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.05.2017

Суддю Луцького міськрайонного суду викрито у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією

Спільними зусиллями прокуратури Волині та Управління захисту економіки у Волинській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією, викрито суддю Луцького міськрайонного суду.

Служитель Феміди в порушення вимог ч.2 ст. 52 Закону України "Про запобігання корупції" не повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни в майновому стані.

Зокрема, він отримав дохід та набув у власність майно в сумі, що у понад 50 разів перевищує прожитковий мінімум.

За наслідками перевірки стосовно судді складено 2 протоколи про порушення ним вимог фінансового контролю за ч.2 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Зазначимо, що під час оголошення та вручення протоколів суддя перешкоджав працівникам поліції у виконанні ними своїх службових обов’язків, погрожував кримінальним переслідуванням, своєю поведінкою порушував вимоги Кодексу професійної етики судді. Таким діям судді буде надана окрема правова оцінка.

Протоколи про вчинення ним адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією, скеровані до суду для розгляду по суті.

 

Прес-служба прокуратури області

кількість переглядів: 2511